'Armgard Strategie'
Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van ons vermogensbeheer?

• Eenvoud - begrijpbaar beleggingsproduct
• Flexibel - eenvoudig switchen naar andere markten
• Liquide - beleggingen in zeer liquide ETF’s (index trackers)
• Transparant - heldere tarieven 

Waarom wijken wij af van het gebruikelijke beheer op basis van een cliëntenprofiel?
Mede in uw belang hanteren wij een 100% flexibel beheer. Wij zullen direct switchen naar andere markten indien nodig. Dit in tegenstelling tot vele banken en andere vermogensbeheerders. 100% flexibel, omdat het geen zin heeft om op basis van een star cliëntenprofiel te blijven zitten als bijvoorbeeld aandelen hard onderuit gaan.

Hoe hebben wij ons beheermodel ingericht?
Op onderscheidende wijze beheren wij uw vermogen naar marktontwikkeling. Over de jaren heen is een uniek en stabiel beheermodel ontwikkeld met behulp van bekwame econometristen.

Hoe werkt dit?
Deze strategie wordt toegepast op een zeer breed gespreide en toch overzichtelijke portefeuille. Gebruikmakend van ETF’s worden posities volgens een strikte naleving van het beheermodel actief en planmatig bewaakt. De posities zijn verdeeld over de vermogenscategorieën: aandelen, obligaties, grondstoffen, onroerend goed en cash.

Wat gebeurt er als wij moeten ingrijpen?
In geval van bijvoorbeeld een neerwaartse trendbreuk van een aandelen ETF (index tracker), zullen we de eerste helft van die positie verkopen en er een breed gespreide obligatie ETF voor terugkopen. Bij het bevestigen van een neergaande trend zal ook voor de tweede helft van de neerwaarts doorbroken ETF deze switch worden gemaakt. Dat doen we, omdat in geval van een “false move” / valse beweging neerwaarts (en de trend dus opwaarts continueert) we alsnog deels aan de stijgende trend blijven meedoen.

Komt uw vermogen op rekening van FMB Investments te staan?
Nee. Wij openen voor u een beleggingsrekening op uw naam bij een gerenommeerde depotbank. Wel zo veilig.